Alegerea top-urilor în funcție de conformatia corpului

Atunci când vine vorba de alegerea top-urilor, este important să ținem cont de forma și proporțiile corpului nostru pentru a obține un look armonios și flatant. Fiecare tip de corp are caracteristici unice, iar alegerea top-urilor potrivite poate evidenția atuurile și poate estompa eventualele zone mai puțin avantajoase. În acest ghid, vom explora cum să alegi top-urile potrivite în funcție de conformația corpului, oferind sfaturi practice pentru un stil impecabil.

1. Silueta Pătrată sau Dreptunghiulară

Dacă ai o siluetă pătrată sau dreptunghiulară, adică umerii, talia și șoldurile sunt aproximativ de aceeași lățime, poți opta pentru top-uri care să creeze iluzia unei talii mai subțiri și să adauge volum în zona umerilor și a șoldurilor. Bluzele cu volane, topurile cu detalii în zona bustului sau cu croială evazată sunt excelente opțiuni. De asemenea, poți accentua talia cu ajutorul centurilor sau poți opta pentru topuri cu talie încadrată.

2. Silueta în Formă de Păr sau Triunghi Inversat

Dacă umerii sunt mai lărgi decât șoldurile și talia este mai subțire, ai o siluetă în formă de păr sau triunghi inversat. În acest caz, poți echilibra proporțiile optând pentru topuri care adaugă volum în zona șoldurilor și evidențiază talia. Bluzele cu linii orizontale, topurile cu detalii la nivelul șoldurilor sau cu fuste volatine sunt ideale pentru a crea iluzia unei siluete mai echilibrate. Evită topurile prea strâmte în zona umerilor și a pieptului și optează pentru croieli mai largi și fluide.

3. Silueta cu Formă de Măr sau Ovală

Dacă ai o siluetă cu formă de măr sau ovală, adică umerii și pieptul sunt mai plini în comparație cu șoldurile și talia, poți opta pentru topuri care să subțieze partea superioară a corpului și să adauge volum în zona șoldurilor. Bluzele cu guler în V, topurile cu linii verticale sau cu detalii în zona taliei sunt excelente opțiuni. Evită topurile prea strâmte în zona abdomenului și a pieptului și optează pentru croieli care cad lejer peste siluetă.

4. Silueta cu Formă de Clepsidră sau Nisip de Ceas

Dacă ai o siluetă cu formă de clepsidră sau nisip de ceas, adică umerii și șoldurile sunt aproximativ de aceeași lățime, iar talia este bine definită, poți opta pentru topuri care să evidențieze talia și să flateze proporțiile naturale ale corpului. Bluzele croite pe corp, topurile cu decolteu în inimă sau cu talie încadrată sunt perfecte pentru a sublinia silueta în formă de clepsidră. Evită topurile prea largi sau prea strâmte și optează pentru croieli care urmăresc linia taliei.

5. Silueta cu Formă de Para sau Triunghi

Dacă ai o siluetă cu formă de pară sau triunghi, adică șoldurile sunt mai late decât umerii, poți opta pentru topuri care să adauge volum în zona superioară a corpului și să echilibreze proporțiile. Bluzele cu detalii la nivelul umerilor sau cu umerii goi, topurile cu imprimeuri sau cu detalii în zona bustului sunt excelente opțiuni pentru a atrage atenția în partea superioară a corpului. Evită topurile prea strâmte în zona șoldurilor și a taliei și optează pentru croieli care se leagănă lejer în jurul siluetei.

Concluzie

Alegerea top-urilor potrivite în funcție de conformația corpului poate face o diferență semnificativă în crearea unui look armonios și flatant. Indiferent de tipul de corp pe care-l ai, este important să alegi topurile care să sublinieze atuurile și să estompeze eventualele zone mai puțin avantajoase. Urmează aceste sfaturi practice și vei putea găsi topurile perfecte pentru a-ți evidenția frumusețea naturală și pentru a-ți simți încrezătoare în propriul aspect.

About the author: Admin

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *